MIKÄ ON TRX?

TRX:n HISTORIA

TRX on kannettava harjoitusväline, joka syntyi olosuhteiden pakosta Yhdysvaltojen Merijalkaväessä, Navy SEALS:issa. TRX:n keksijä ja perustaja Randy Hetrick toimi 14 vuotta Navy SEALina, jossa olosuhteet innoittivat häntä kokeilemaan mahdollisuuksia pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa "tuotteella", josta myöhemmin tuli TRX.

Randy kokeili vanhan jujutsuvyön ja laskuvarjojäänteiden yhdistelmää, ripusti käsintehdyn viritelmän oven yli huomasi luoneensa mahdottoman monipuolisen työkalun propotyypin. Yhtäkkiä hän pystyi tekemään punnerruksia, erinäisiä vetoja, hauiskääntöjä, hartianostoja, selkä- ja ojentajaliikkeitä ja lukuisia muita harjoituksia. TRX-harjoittelumuoto syntyi.

 

Vuonna 2001 Randy osti käytetyn ompelukoneen, pystytti valmistuspisteen autotalliinsa ja omisti koko kesän prototyyppien suunnitteluun ja toimittajiin perehtymiseen. Randyn pitkäaikainen ystävä, sijoittaja Joe DiJulio, myönsi alkurahoituksen ja Randy perusti yrityksen ja palkkasi ensimmäiset työntekijät.

Randy oppi nopeasti, että vaikka TRX-nauhat olivat käsittämättömän monipuoliset ja mahdollistivat dynaamisen harjoittelun, ilman valmista sisältöä ja koulutusta tuotteesta tulisi vain yksi uusi, nopeasti hiipuva ilmiö. Niinpä hän alkoi rakentamaan organisaatiota, joka loisi innovatiivisia tuotteita ja jakaisi aktiivisesti tietoa siitä, miten niitä tulee käyttää.

Keväällä 2011 Rip™ Trainer tuli osaksi TRX-tuoteperhettä. Kaksinkertainen USA:n Taekwondomestari Pete Holman oli keksinyt tuotteen, jonka juju on epäsymmetrisessä kuormituksessa. TRX Rip Trainer haastaa jatkuvasti käyttäjän tasapainoa mahdollistaen maksimaalisen lihasten kuormituksen ja TRX:n ideologiaan hyvin sopivan teeman, keskivartalon syvien lihasten jatkuvan aktivoinnin.

 

 

 

 

HARJOITUSFILOSOFIA

TRX-harjoittelu pohjautuu huipputason tutkimukseen ja parhaiksi todettuihin käytäntöihin armeijasta, ammattiurheilusta ja korkeakouluista. Kokenut tiimimme tekee tiivistä yhteistyötä tuhansien urheilijoiden, valmentajien, liikuntaohjaajien, pelastustyöntekijöiden, asiantuntijoiden sekä professoreiden kanssa ympäri maailmaa.

Mikään ruumiinosa ei toimi yksin, jokaisessa liikkeessä on mukana useita ruumiinosia. Kokeile poimia lyijykynä lattialta vain kädelläsi. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Yksinkertaisimmassakin liikkeessä ovat mukana jalat, selkä, vatsalihakset, hartiat, kädet ja niska. Keho on lihasten ketju. Siksi myös TRX-liikkeet haastavat koko kehon.

 

 

TRX SUOMESSA

TRX on jo vakiinnuttanut asemansa huippu-urheilijoiden kuten jääkiekkoilijoiden, hiihtäjien ja jalkapalloilijoiden harjoitteluvälineenä. Se on käytössä Suomen urheiluopistoissa ja liikuntakeskuksissa päivittäin.

TRX:n suurimpiin etuihin kuuluu se, että se antaa kaikille johdonmukaisen, hauskan, vaihtelevan ja tehokkaan tavan saavuttaa liikunnalliset tavoitteet - olitpa sitten vasta alkamassa kuntoilua tai treenannut jo vuosia.

TRX:llä voi treenata kuka tahansa, missä tahansa, milloin tahansa.